A GYSEV CARGO megnyitotta új mosonmagyaróvári logisztikai központját

A GYSEV CARGO megnyitotta új mosonmagyaróvári logisztikai központját

Mosonmagyaróváron 2022. augusztusában 18 ezer négyzetméteres raktárterületen megnyílt a GYSEV CARGO új logisztikai központja. A CTP csoport tulajdonában lévő ingatlan hosszú távú bérleti szerződés alapján került a vállalat üzemeltetésébe.

Az épület hosszú távú kihasználtságát a VELUX csoporttal megkötött logisztikai szolgáltatási megállapodás fogja biztosítani.

A fejlesztés jelentős mérföldkő a GYSEV CARGO logisztikai ágazata számára, mivel raktárlogisztikai tevékenységet a vállalat eddig Sopron határain kívül nem folytatott.

A modern épület 2 csarnokában egyszerre 15 kamion fogadására van lehetőség, az árukezelés a Sopronban is működő fejlett informatikai rendszer támogatásával folyik.

A logisztikai központ megnyitását az tette szükségessé, hogy a GYSEV CARGO által használt soproni raktárterületek teljes egészében megteltek, és a logisztikai ágazat felé meglévő megbízói igények az elmúlt évek pozitív tapasztalataira épülve folyamatosan növekedtek.

A megbízói igények megjelenésétől számítva alig több, mint 3 hónap múlva már beérkeztek az első szállítmányok, ez idő alatt sikerült megtalálni a megfelelő ingatlant, megkötni a szerződéseket, beüzemelni a szükséges berendezéseket, adaptálni a soproni technológiát és munkaerőt.

A vállalat dolgozói és vezetői munkájának elismerése, hogy több – az európai logisztikában is meghatározó – pályázó közül a VELUX csoport a GYSEV CARGO ajánlatát értékelte a legjobbnak és választotta ki megnövekedett raktározási igényeinek kielégítésére.