Vasúti digitalizációs ügyféltalálkozó Rotterdamban

Vasúti digitalizációs ügyféltalálkozó Rotterdamban

Fejlesztési partnerünk, a hollandiai székhelyű Ab Ovo cég meghívására GYSEV CARGO digitális fejlesztésével foglalkozó szakemberei október 11-12.-n részt vettek a Rail Cargo Days elnevezésű partnertalálkozón.

A rendezvény fő célja az volt, hogy az RCS rendszert fejlesztő Ab Ovo-s informatikai szakemberek közvetlenül az ügyfeleik fejlesztésekért felelős szakértőivel egy közös találkozón tekintsék át azokat a trendeket, amelyek jelentős hatást gyakorolhatnak az elkövetkező években a vasúti fuvarozók informatikai fejlesztéseire és ezzel az RCS rendszer középtávú ügyféligény-orientált fejlesztési igényeire is. A kétnapos találkozón nemzetközi vasúti szakértők tartottak előadást több témában, úgymint aktuális és várható gazdasági és logisztikai trendek, a vasúti digitalizáció helyzete és várható fejlődési tendenciák.

A rendezvény része volt egy interaktív workshop is, amelyen az Ab Ovo által fejlesztett vasúti informatikai rendszerekkel kapcsolatos speciális fejlesztési lehetőségek kerültek három munkacsoportban megvitatásra. Ez azért volt nagyon fontos része a találkozónak, mert a fejlesztő ezeken a megbeszéléseken gyűjtötte össze és értékelte az ügyfelek igényeit a rendszer működésével kapcsolatban, illetőleg a vasúti fuvarozók is megismerhették az Ab Ovo-nál zajló fejlesztési folyamatokat és közvetlenül egyeztethettek a programozói csoport vezetésével.

A rendezvény záró értékelése, rezüméje az volt, hogy nagyon sok a kihívás ma a vasúti árufuvarozás világában, de nagyon sok új lehetőség van arra, hogy ezeket a kihívásokat digitális fejlesztésekkel hatékonyan tudjuk kezelni. A résztvevők azt is megállapították, hogy az egyre szűkölő erőforrás-ellátottság következtében felértékelődik a meglévő vasúti erőforrások, kapacitások (tárgyi eszközök, vontató, vontatott járművek, humán erőforrások) hatékonyabb felhasználása, tervezése, felügyelet, amelyben ma már az informatikai szektor és a vasúti szoftverfejlesztők is előremutató és valóban eredményes digitális megoldásokat tud nyújtani.

A rendezvényt követő napon a GYSEV CARGO csapata látogatást tett a rotterdami kikötővárosban, ahol a Rail Service Center Rotterdam cég ún. elosztó HUB-ját (szárazföldi konténerterminál) és az ott működő informatikai és telekommunikációs megoldásokat tekintettük meg.