Részt vettünk az új ECOLogic platform bemutatásában a Railfreight Summit nemzetközi konferencián

Részt vettünk az új ECOLogic platform bemutatásában a Railfreight Summit nemzetközi konferencián

Az Ab Ovo meghívására a GYSEV CARGO csoport is képviseltette magát az április 15-17. között megrendezett Railfreight Summit nemzetközi vasútszakmai konferencián.

A konferencia fókuszában a lengyel és balti régió vasúti helyzete és az észak-déli árufuvarozási folyosók, kiemelten az RFC5 Baltic-Adriatic vasúti korridor szerepe állt. Emellett szerepet kapott a digitalizáció és a fenntartható IT infrastruktúra üzemeltetés, valamint szoftverfejlesztés kérdései is.

Az Ab OVO cégcsoport vezérigazgatója Willem Jan Groenewoud szemnyitogató előadásában bemutatta, hogy a digitális rendszerek működése egyre energiaigényesebb és 2050-re, a jelenlegi trendek folytatása mellett a világ energiafelhasználásának 15-20%-t is az informatikai rendszerek és hálózatok fogják adni. 

Ezért az Ab Ovo, mint globális szoftverfejlesztő már most fontos célul tűzte ki, hogy a saját területén, azaz a szoftverfejlesztésben az energiahatékonyságra és a fenntarthatóságra törekszik. Ennek keretében kialakított egy energiahatékony szoftverfejlesztési megoldást, az ECOLogic platformot, amelynek bevezetéséhez a GYSEV CARGO csoportot kérte fel partnernek. 

A konferencián a GYSEV CARGO csoport részéről dr. Zentai Zoltán digitális fejlesztésekért felelős vezető és Willem Jan Groenewoud úr közösen mutatták be az új ECOLogic platformot.